Árkalkulátor

ARD WPC teraszburkolat-rendszer

Az ARD WPC termékek általános jellemzői

Természet és technológia egyensúlya - ezt nyújtják a Smart&Strong Series (rövidítve 3S) és Unlimited Edition (rövidítve UE) kültéri WPC teraszburkolatok, a One Hundred kerítés és a Superior kerítésrendszer.

A termékcsalád első tagja, a 3S kettős boltíves bordaszerkezetű, így légkamrás kialakítása ellenére egyedülállóan jó teherbírású, masszív burkolat, mely a család minden tagjára jellemző, teljesen tömör peremkialakításból adódóan nagy igénybevételnek kitett területekre is ideális. Az ívelt, „x alakú” bordák amellett, hogy rendkívül sűrű alátámasztást biztosítanak, lehetővé teszik, hogy a járófelület ne csak kifejezetten függőleges terhelésnél legyen ellenálló, hanem bármilyen irányból érkező erőkkel szemben is különösen robusztus legyen. Az egyoldalas profilkialakításnak köszönhetően kerülhetett kialakításra a teljesen tömör perem, mely a WPC teraszburkolatok leggyakoribb mechanikai sérülését, a peremletörés elkerülését teszi lehetővé. A különösen nagy terhelhetőség a fenti két egyedi műszaki megoldáson kívül a 32 mm magas járófelület profil, valamint a szokásosnál nagyobb falvastagság eredménye. A szálanyag méterenkénti tömege 3,86 kg, ami minden kínálatunkban lévő, a világ bármely tájáról származó WPC teraszburkolatot felülmúló érték.

A 3SM (Massive) típus tömör kialakítású teraszprofil, melynek alsó oldalán két boltív zárja a burkolatot. A Massive típus három különböző barna (trüffel, datolyabarna, őzbarna), kétféle szürke (Manhattan-szürke és antracit), valamint naposbézs színben érhető el, míg a 3S típus az antracit kivételével ugyanezen színekben.

A 2017-ben debütáló Unlimited Edition (UE) burkolatot a cég olyan lakossági felhasználók számára ajánlja, akik nemcsak magas minőséget várnak el, de egyéniségükhöz illő, különleges WPC burkolatra is vágynak. Az Unlimited Edition sorozat ugyanis az egyéni stílusok megteremtését szinte végtelen számú variációs lehetőséggel teszi lehetővé. A burkolat háromféle szélességben érhető el, 114, 174 és 234 mm széles járófelületek közül lehet választani, de a legtöbb lehetőség e típusok kombinálásával alakítható ki. Mindhárom járófelület egyaránt alkalmazható mikro- és makrobarázdált oldalával felfelé is. Természetesen a színek kombinálásával is széleskörű lehetőségek tárulnak elénk, ugyanis az Unlimited Edition a gyár összes színében elérhető: a háromféle barna tónuson túl napos bézs, holdkő, Manhattan-szürke és antracit színben is. Az anyagszerkezetre vonatkozó 30 év garancia az Unlimited Edition termékekre is érvényes, mint ahogy az összes ARD WPC termékre.

Az eddigiekben bemutatott szerkezeti sajátosságokon kívül a magas minőség másik záloga az anyagösszetételben rejlik. Az anyag szerkezetére vonatkozó 30 éves garancia a tiszta, ellenőrzött minőségű alapanyagoknak köszönhető. Amellett azonban, hogy a megfelelő minőség biztosítása érdekében tiszta alapanyagok kerülnek felhasználásra, biztosított a környezetvédelem elősegítése is azáltal, hogy az ARD WPC termékek több, mint felét első felhasználású, de bútoripari vágási veszteségből származó faanyag alkotja. Ennek megfelelően aki ARD terméket vásárol, még ipari célból termesztett fák kivágásához sem járul hozzá.

Az ARD WPC rendszer elemei

ARD 3S és UE teraszburkolatok

A 3S WPC teraszburkolatok esetén a 165 mm széles járófelület az általánosan elterjedtnél valamivel szélesebb kialakításból adódóan kevesebb rögzítőklipsz felhasználást és ezáltal gyorsabb telepítést tesz lehetővé. Vevőink jelentős hányadának azonban még ennél is fontosabb szempont, hogy a nagyobb szélességű profil nagyobb felületeken esztétikai szempontból is előnyösebb.

A Smart&Strong Series megnevezés a korábbiakban már kifejtett, innovatív megoldásokon túl a profil kialakításával kapcsolatos további „intelligens megoldásokra” is utal, mely szintén a legtöbb esetben a profil sajátosságaiból adódik. Ilyenek például a különböző világítástechnikai megoldások, a bordák között alkalmazható fagymentesítő fűtési lehetőség, valamint a szintén a burkolatba beépíthető indukciós mobiltelefon töltő, mely már a burkolat tartósságára ható „intelligens megoldásokon” túlmutatva a 3S vásárlók számára mindennapi szinten is meghatározó, különlegességeket jelentő megoldások.

Az ARD 3S és UE járófelületek a rendszer további elemeitől eltérően különösen nagy, 8 méteres hosszban kerülnek előállításra, mely a következő előnnyel jár. Az iparági gyakorlatban leghosszabbnak számító 6 méteres telepítési szálhossznál nagyobb, akár 8 méteres szálhossz alkalmazását is lehetővé teszi. Ez sok esetben döntő szempont lehet a burkolat kiosztásakor: modern, a legtöbb esetben hossztoldás-mentes, esztétikus kialakítást lehetővé téve. Erre 6 méteres szálhossz felett kétirányú, középpontból induló hőtágulás biztosítása esetén van lehetőség.

Az ARD WPC teraszburkolat-rendszerekhez kétféle alapidom került kifejlesztésre. Beton fogadó felületre a teljes felületén alátámasztandó 40x25 mm keresztmetszeti méretű alapidom alkalmazandó, míg tömörített sóderágyra vagy vízzáró szigeteléssel ellátott (tető)teraszokra történő telepítéshez a 60x35 mm méretű, illetve nagyobb rendszermagasságra vonatkozó igény esetén akár betonra is az 50x98 mm méretű alapidom alkalmazható. A 40x25 mm-es és a 60x35 mm-es alapidom alkalmazható akár duplán is, míg a sóderágyhoz ajánlott alapidom akár álló formában, azaz a rövidebbik oldalára fektetve is. Ezáltal a kialakítható rendszermagasságok igen széles intervallumban, a járófelület magasságát is beleértve 57 és 152 mm között.

A rendszerhez indító-/záró- és köztes klipsz egyaránt rendelkezésre áll. A rozsdamentes acél köztes klipsz a járófelületek között 5-6 mm fugatávolságot eredményez.

A teraszok lezárásához egyenes profilú, lépésálló, 10x72 mm méretű, szintén lépésálló, magasított egyenes profilú 10x228 mm méretű vagy 35x75 mm méretű dekorációs célra alkalmas L-alakú WPC oldaltakaró alkalmazható. Lépcsők kialakításához az Unlimited Edition  rendszer különlegességének számító 114/50x25 mm keresztmetszeti méretű WPC lépcsőprofil áll rendelkezésre. E lépcsőprofil alkalmazásával rendkívül masszív és egyben kifejezetten esztétikus lépcsők alakíthatók ki.

ARD One Hundred kerítésprofil

Az ARD termékcsalád legifjabb tagja a tömör kialakítású One Hundred kerítésprofil. Elsősorban függőleges kerítések telepítéséhez ajánljuk, de alkalmazható vízszintes kivitelezéssel is. A minden oldalán kefézett felületnek köszönhetően megjelenése rusztikus és egyben modern. A 16x100 mm-es keresztmetszetű kerítésprofilok 3,6 méteres szálhosszban állnak rendelkezésre.

ARD Superior kerítésrendszer

Az ARD Superior kerítésrendszer a legerősebb a kínálatunkban szereplő egymásra tehető kerítések között. A kerítésprofil 21x171 mm-es keresztmetszeti méretű, melyből a hasznos magasság 158 mm. Az egyes szálak 5,8 méteres hosszban érhetők el.
Szintén e rendszer részét képezik a 120x120 mm-es keresztmetszeti méretű, 5,8 méter hosszú nútolt oszlopelemek, melyek zártszelvényre húzva adnak esztétikus tagolást a kerítésnek.

Az ARD WPC esztétikai tulajdonságai

Az ARD 3S és UE WPC teraszburkolatok és annak színazonos oldaltakaró elemei, valamit a One Hundred és Superior termékcsalád kerítéselemei hét színben érhetőek el, melyből három barna, három szürke és egy bézs. A 3S járófelületek a profilkialakításukból adódóan csak egyik oldalukkal felfelé alkalmazhatók, mely oldal mikrobarádált kialakítású és szálcsiszolt. Ezzel ellentétben az UE járófelületek, a peremkialakításuknak köszönhetően mindkét oldalukkal telepíthetők. Az UE járófelületek egyik oldala mikrobarázdált és szálcsiszolt, másik oldala makrobarázdált és szálcsiszolt kialakítású. Az oldaltakaró elemek mind makrobarázdált, mind sima oldalukkal kifelé telepíthetőek, mindkét oldalukon szálcsiszolt megmunkálásúak.

Az alapidomok grafitszürke színben, míg a rozsdamentes acél klipszek feketére szinterezve kaphatók.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!