ARD WPC teraszburkolat-rendszer

Az ARD WPC termékek általános jellemzői

Természet és technológia egyensúlya - ezt nyújtják a Smart&Strong Series (rövidítve 3S) és Unlimited Edition (rövidítve UE) kültéri WPC teraszburkolatok és Privacy Master Panel 2.0 (rövidítve PMP) kerítésrendszer.

A termékcsalád első tagja, a 3SA (Arch) kettős boltíves bordaszerkezetű, így légkamrás kialakítása ellenére egyedülállóan jó teherbírású, masszív burkolat, mely a család minden tagjára jellemző, teljesen tömör peremkialakításból adódóan nagy igénybevételnek kitett területekre is ideális. Az ívelt, „x alakú” bordák amellett, hogy rendkívül sűrű alátámasztást biztosítanak, lehetővé teszik, hogy a járófelület ne csak kifejezetten függőleges terhelésnél legyen ellenálló, hanem bármilyen irányból érkező erőkkel szemben is különösen robusztus legyen. Az egyoldalas profilkialakításnak köszönhetően kerülhetett kialakításra a teljesen tömör perem, mely a WPC teraszburkolatok leggyakoribb mechanikai sérülését, a peremletörés elkerülését teszi lehetővé. A különösen nagy terhelhetőség a fenti két egyedi műszaki megoldáson kívül a 32 mm magas járófelület profil, valamint a szokásosnál nagyobb falvastagság eredménye. A szálanyag méterenkénti tömege 3,86 kg, ami minden kínálatunkban lévő, a világ bármely tájáról származó WPC teraszburkolatot felülmúló érték.

A 3SM (Massive) típus tömör kialakítású teraszprofil, melynek alsó oldalán két boltív zárja a burkolatot. A Massive típus három különböző barna (trüffel, datolyabarna, őzbarna), kétféle szürke (Manhattan-szürke és antracit), valamint naposbézs színben érhető el, míg az Arch típus az antracit kivételével ugyanezen színekben.

A 2017-ben debütáló Unlimited Edition burkolatot a cég olyan lakossági felhasználók számára ajánlja, akik nemcsak magas minőséget várnak el, de egyéniségükhöz illő, különleges WPC burkolatra is vágynak. Az Unlimited Edition sorozat ugyanis az egyéni stílusok megteremtését szinte végtelen számú variációs lehetőséggel teszi lehetővé. A burkolat háromféle szélességben érhető el, 114, 174 és 234 mm széles járófelületek közül lehet választani, de a legtöbb lehetőség e típusok kombinálásával alakítható ki. Mindhárom járófelület egyaránt alkalmazható mikro- és makrobarázdált oldalával felfelé is. Természetesen a színek kombinálásával is széleskörű lehetőségek tárulnak elénk, ugyanis az Unlimited Edition a gyár összes színében elérhető: a háromféle barna tónuson túl napos bézs és Manhattan-szürke színben is. Az anyagszerkezetre vonatkozó 30 év garancia az Unlimited Edition termékekre is érvényes, mint ahogy az összes ARD WPC termékre.

Az eddigiekben bemutatott szerkezeti sajátosságokon kívül a magas minőség másik záloga az anyagösszetételben rejlik. Az anyag szerkezetére vonatkozó 30 éves garancia a tiszta, ellenőrzött minőségű alapanyagoknak köszönhető. Amellett azonban, hogy a megfelelő minőség biztosítása érdekében tiszta alapanyagok kerülnek felhasználásra, biztosított a környezetvédelem elősegítése is azáltal, hogy az ARD WPC termékek több, mint felét első felhasználású, de bútoripari vágási veszteségből származó faanyag alkotja. Ennek megfelelően aki ARD terméket vásárol, még ipari célból termesztett fák kivágásához sem járul hozzá.

Az ARD WPC rendszer elemei

ARD 3S és UE teraszburkolatok

A 3SA és 3SM WPC teraszburkolatok esetén a 165 mm széles járófelület az általánosan elterjedtnél valamivel szélesebb kialakításból adódóan kevesebb rögzítőklipsz felhasználást és ezáltal gyorsabb telepítést tesz lehetővé. Vevőink jelentős hányadának azonban még ennél is fontosabb szempont, hogy a nagyobb szélességű profil nagyobb felületeken esztétikai szempontból is előnyösebb.

A Smart&Strong Series megnevezés a korábbiakban már kifejtett, innovatív megoldásokon túl a profil kialakításával kapcsolatos további „intelligens megoldásokra” is utal, mely szintén a legtöbb esetben a profil sajátosságaiból adódik. Ilyenek például a különböző világítástechnikai megoldások, a bordák között alkalmazható fagymentesítő fűtési lehetőség, valamint a szintén a burkolatba beépíthető indukciós mobiltelefon töltő, mely már a burkolat tartósságára ható „intelligens megoldásokon” túlmutatva a 3S vásárlók számára mindennapi szinten is meghatározó, különlegességeket jelentő megoldások.

Az ARD 3S és UE járófelületek a rendszer további elemeitől eltérően különösen nagy, 8 méteres hosszban kerül előállításra, mely a következő előnnyel jár. Az iparági gyakorlatban leghosszabbnak számító 6 méteres telepítési szálhossznál nagyobb, akár 8 méteres szálhossz alkalmazását is lehetővé teszi. Ez sok esetben döntő szempont lehet a burkolat kiosztásakor: modern, a legtöbb esetben hossztoldás-mentes, esztétikus kialakítást lehetővé téve. Erre 6 méteres szálhossz felett kétirányú, középpontból induló hőtágulás biztosítása esetén van lehetőség.

Az ARD WPC teraszburkolat-rendszerekhez kétféle alapidom került kifejlesztésre. Beton fogadó felületre a teljes felületén alátámasztandó 40x25 mm keresztmetszeti méretű alapidom alkalmazandó, míg tömörített sóderágyra vagy vízzáró szigeteléssel ellátott (tető)teraszokra történő telepítéshez a 60x35 mm méretű, illetve nagyobb rendszermagasságra vonatkozó igény esetén akár betonra is az 50x98 mm méretű alapidom alkalmazható. A 40x25 mm-es és a 60x35 mm-es alapidom alkalmazható akár duplán is, míg a sóderágyhoz ajánlott alapidom akár álló formában, azaz a rövidebbik oldalára fektetve is. Ezáltal a kialakítható rendszermagasságok igen széles intervallumban, a járófelület magasságát is beleértve 57 és 152 mm között.

A rendszerhez indító-/záró- és köztes klipsz egyaránt rendelkezésre áll. A rozsdamentes acél köztes klipsz a járófelületek között 5-6 mm fúgatávolságot eredményez.

A teraszok lezárásához egyenes profilú, lépésálló, 10x72 mm méretű vagy 35x75 mm méretű dekorációs célra alkalmas L-alakú WPC oldaltakaró, míg lépcsők kialakításához alumínium lépcső élprofil vagy a rendszer különlegességének számító 114/50x25 mm keresztmetszeti méretű WPC lépcsőprofil áll rendelkezésre. E lépcsőprofil alkalmazásával rendkívül masszív és egyben kifejezetten esztétikus lépcsők alakíthatók ki.

ARD Privacy Master Panel 2.0 (PMP) kerítésprofil

A Privacy Master Panel WPC kerítés- és falpanel 8000 mm-es szálhosszban vásárolható meg, mely profillal WPC kerítések, zajvédő hatású falak és szerelt falburkolatok alakíthatóak ki.

Az 5 színben rendelkezésre álló ARD Privacy Master Panel 2.0 (PMP) teljesen betekintésgátló WPC kerítések gyors és egyszerű kialakításához alkalmas, valamint szerelt falburkolatként egyaránt praktikus.
A 20 mm vastag, légkamrás profilszerkezetű ARD PMP 2.0 szerelt WPC falburkolatként történő alkalmazásához rejtett rögzítési lehetőséget biztosító horgonyzott acél rögzítőfülek állnak rendelkezésre.

ARD Privacy Master Solo (PMS) kerítésprofil

A tömör WPC kerítéslécek legnagyobb kínálatát az ARD Privacy Master Solo (PMS) biztosítja, hiszen 24-féle standard profilszélességben és 18-féle szálhosszban (vagy akár egyedi méretben) áll rendelkezésre, 5 népszerű színben. Az ezáltal több mint 2000 variációból mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő WPC kerítéslécet, mely tömör profilkialakításának köszönhetően tartós megoldást jelent esztétikus kerítések kialakításához, mindennemű felületkezelés szükségessége nélkül. A széles oldalaikon szálcsiszolt felületi megmunkálású, 15 mm vastag WPC kerítéslécek vízszintesen és függőlegesen egyaránt telepíthetők.

ARD Privacy Master Universal (PMU) profil

Az ARD Privacy Master termékcsalád többi eleméhez hasonlóan az Universal WPC profil is 5 színben érhető el. A tömör, 10x228 mm-es WPC kerítésprofil széles oldala finoman erezett (prégelt) kialakítású. Sokoldalúan felhasználható: fonott WPC kerítések telepítésére, teraszburkolatok ívelt vagy akár a megszokottnál magasabb élzárására egyaránt jól alkalmazható.

Az ARD WPC esztétikai tulajdonságai

Az ARD 3S és UE WPC teraszburkolatok és annak színazonos oldaltakaró elemei, valamit a Privacy Master termékcsalád kerítéselemei öt színben érhetőek el, melyből három barna, egy szürke és egy bézs. A 3S járófelületek a profilkialakításukból adódóan csak egyik oldalukkal felfelé alkalmazhatók, mely oldal mikrobarádált kialakítású és szálcsiszolt. Ezzel ellentétben az UE járófelületek, a peremkialakításuknak köszönhetően mindkét oldalukkal telepíthetők. Az UE járófelületek egyik oldala mikrobarázdált és szálcsiszolt, másik oldala makrobarázdált és szálcsiszolt kialakítású. Az oldaltakaró elemek mind makrobarázdált, mind sima oldalukkal kifelé telepíthetőek, mindkét oldalukon szálcsiszolt megmunkálásúak.

Az alapidomok a legsötétebb tónusú barna és Manhattan-szürke színben, míg a rozsdamentes acél klipszek feketére szinterezett és acél kivitelben kaphatók.

Az alumínium lépcsőprofil mind az 5 burkolatszíntől karakteresen eltér, mely jelentős megjelenésbeli különbség elősegíti a lépcsők biztonságos használatát.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem és 300 m2 mintakert Budán, a Bartók Béla út szomszédságában:
1115 Budapest, Ildikó utca 8.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Visszahívjuk!

Kérdés esetén keressen minket a +36 1 445-2827 telefonszámon vagy kérje visszahívásunkat a fenti űrlap kitöltésével.