Árkalkulátor

WPC színváltozása

A fa-műanyag kompozit termékek színe - a telepítést követően napfény és egyéb környezeti hatások következtében - minimálisan megváltozik. Ennek oka a természetes alapanyagtartalom. A végleges szín kialakulásával - éppen úgy, mint a faburkolatok esetében - kalkulálnunk kell.

A WPC felületek a burkolat színétől függően átlagosan 10-20% közötti mértékben világosodnak. Ez a kismértékű változás egyaránt vonatkozik az extrudálást követően megmunkált részekre és a faerezetű vagy szálcsiszolt felületekre.

Az újonnan telepített burkolatok sötétebb részei (pl. hornyok és barázdák) idővel egy homogén, egyenletes színt vesznek fel a megmunkált részekkel. A végső, egységes színfelület a burkolat lerakását követő 1-2 hónapon belül vagy legkésőbb egy szezon alatt alakul ki. Ezután szemmel látható színváltozás már nem tapasztalható az évek során.

A WPC burkolatok színváltozásában nagy szerepet játszik az is, hogy az adott típus mennyi színezéket tartalmaz. Minél jobb minőségű terméket választunk, annál kisebb színváltozásra számíthatunk.

A kevés színezéket tartalmazó típusok megjelenése négy tényezőtől függ:

  • a felhasznált fa fajtája;
  • a farost mérete és mennyisége;
  • a farostok eloszlásának egyenletessége;
  • a termékben maradt nedvesség, annak feldolgozása után.

Léteznek olyan WPC burkolatok, amelyben a farostok az átlagosnál nagyobb méretűek. Ezeknél a típusoknál látványosabb a színelváltozás, mivel a fa alkotóelemek idővel megszürkülnek, először világosabb, majd sötétebb színre váltanak és ez a burkolatban jól láthatóvá válik.

A hozzáadott színezékek alapvetően a műanyag alkotóelemeket jobban megszínezik, így a fa természetes szerkezete látható marad. Emiatt fordulhat elő, hogy azonos színben gyártott szálak között tónusbeli eltérések találhatóak, ami a természetesanyag-tartalom sajátos tulajdonságainak köszönhető.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!