Árkalkulátor

Kompozit teraszburkolatok rendszermagassága

A legtöbb esetben a teraszburkolat-rendszerek rendszermagassága, azaz a kompozit párnafák (más néven alátétprofilok vagy alapidomok) és a járófelület (más néven járólap, teraszprofil, burkolatlap) együttes magassága 50 és 70 mm közötti.

Ennél a megszokott értéknél kisebb rendszermagasságra jellemzően akkor van szükség, amikor az épületből a burkolni kívánt területre nyíló teraszajtók küszöbmagassága csak alacsonyabb rendszert tesz lehetővé. Egyes márkák kínálatában van extrém alacsony rendszerre is lehetőség, így a legalacsonyabb rendszer az AeroWood DoubleDeck (150x21 mm) alacsony (50x17 mm) alátétprofillal (a rendszermagasság 21+17=38 mm), ezután következik az ARD Unlimited Edition (114x25, 174x25 vagy 234x25 mm) extra alacsony (50x17 mm) alapidommal (25+17=42 mm).

Esetenként kifejezetten magas rendszerekre van igény, elsősorban korhadt, az időjárás viszontagságait nem bíró fa teraszburkolatok cseréjekor, ilyen esetekben legalább 10 cm rendszermagasság iránti igény szokott mutatkozni. Erre nagyobb méretű alapidomok (pl. 60x40 mm alapidom) alkalmazásával, vagy több alapidom egymásra helyezésével van lehetőség.

Fontos megjegyezni, hogy a TimberTech TwinFinish burkolatot az Amerikai Egyesül Államokban jellemzően fa alépítményre telepítik, így kínálatunkban nincs TimberTech kompozit párnafa. Ebből adódóan ez a 25 mm magas burkolat is kombinálható bármely másik rendszer alépítményeivel.

A megadott profilméretek a gyártók által közölt extrudálási méretek, a valóságban azok - részben az extrudálást követő felületi megmunkálásoknak köszönhetően - 1-3 mm-rel is eltérhetnek, kisebbek lehetnek.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!