Kompozit teraszburkolatok rendszermagassága

A legtöbb esetben a teraszburkolat-rendszerek rendszermagassága, azaz a kompozit párnafák (más néven alátétprofilok vagy alapidomok) és a járófelület (más néven járólap, teraszprofil, burkolatlap) együttes magassága 50 és 70 mm közötti.

Ennél a megszokott értéknél kisebb rendszermagasságra jellemzően akkor van szükség, amikor az épületből a burkolni kívánt területre nyíló teraszajtók küszöbmagassága csak alacsonyabb rendszert tesz lehetővé. Egyes márkák kínálatában van extrém alacsony rendszerre is lehetőség, így a legalacsonyabb rendszer az AeroWood Standard Deck Plus (150x21 mm) alacsony (50x17 mm) alátétprofillal (a rendszermagasság 21+17=38 mm), ezután következik az ARD Unlimited Edition (114x25, 174x25 vagy 234x25 mm) extra alacsony (40x15 mm) alapidommal (25+15=40 mm), de akár kombinálható e két márka egymással, azaz AeroWood Standard Deck Plus (vagy akár az ezzel azonos magasságú BO Pro-Line) telepíthető az ARD extra alacsony alapidomával, ez esetben a rendszermagasság mindössze 21+15=36 mm lesz.

Esetenként kifejezetten magas rendszerekre van igény, elsősorban korhadt, az időjárás viszontagságait nem bíró fa teraszburkolatok cseréjekor, ilyen esetekben legalább 10 cm rendszermagasság iránti igény szokott mutatkozni. Erre nagyobb méretű alapidomok (pl. ARD 60x35 mm alapidom állítva, az extra magas ARD 50x98 mm méretű alapidom, illetve a Rehau vagy az UPM 60x40 mm méretű kompozit párnafái) alkalmazásával, vagy több alapidom egymásra helyezésével van lehetőség.

Fontos megjegyezni, hogy a TimberTech TwinFinish burkolatot az Amerikai Egyesül Államokban jellemzően fa alépítményre telepítik, így kínálatunkban nincs TimberTech kompozit párnafa. Ebből adódóan ez a 25 mm magas burkolat is kombinálható bármely másik rendszer alépítményeivel. Szintén fontos szempont, hogy a Rehau Relazzo rendszerek esetén más kompozit párnafákkal történő alkalmazás garanciavesztéssel jár, így ott kizárólag a kétféle (50x30 és 60x40 mm méretű) párnafák alkalmazásával kialakítható rendszermagasságok érhetőek el, szemben a többi rendszerrel, ahol egymással kombinálhatóak a járófelületek és a kompozit párnafák.

A megadott profilméretek a gyártók által közölt extrudálási méretek, a valóságban azok - részben az extrudálást követő felületi megmunkálásoknak köszönhetően - 1-3 mm-rel is eltérhetnek, kisebbek lehetnek.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a Lurdy Házban:
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. fszt 71.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Visszahívjuk!

Kérdés esetén keressen minket a +36 1 445-2827 telefonszámon vagy kérje visszahívásunkat a fenti űrlap kitöltésével.