Árkalkulátor

Miért WPC?

A WPC teraszburkolatok napról napra elterjedtebbek azok körében, akik számára fontos, hogy nemcsak stílusos és időtálló, hanem környezetbarát anyaggal burkolják otthonuk külső tereit. Ezek a kültéri burkolatok ugyanis, gyártási technológiájukból kifolyólag, nem igényelnek a tisztításon kívül semmilyen rendszeres, vegyszeres felületkezelést, mégis hosszú távon nyújtanak megbízható és biztonságos megoldást.

Miben más a WPC teraszburkolat, mint egy fából készült?

A legtöbben, a teraszburkolat kifejezést hallva, még mindig a klasszikus, fából készült lécekre asszociálnak. Miközben a technológia fejlődésével már a fánál nagyságrendekkel tartósabb, és a mindennapi használat során praktikusabb burkolat-típusuk is elérhetők. 

A faanyagot legjobban – mind felhasználásban, mind stílusban – helyettesítő anyag a wood plastic composit vagy közismert, rövidített nevén, WPC teraszburkolat.

A legmarkánsabb különbség

A teraszburkolat van Önért, nem pedig Ön a burkolatét. Ezt a gondolatot szem előtt tartva, ugyan ki szeretne olyan teraszburkolattal gazdagodni, amely megvásárlását követően folyamatos idő-, illetve anyagi ráfordítást igényel? Ebben más elsődlegesen a WPC teraszburkolat, mint a fa: miután megvette, és beépítésre került, Önnek kizárólag a tisztítására kell odafigyelnie. 

A WPC teraszburkolatok, gyártástechnológiájuknak köszönhetően már eredetileg, anyagukban olyan kialakítással rendelkeznek, hogy felületi kezeléseket nem igényelnek. Nem kell sem lazúrozni, sem olajozni, sem lakkozni őket, mégis a fánál sokkal hatékonyabban állak ellen a környezet kártékony hatásainak.

A WPC teraszburkolatok színüket is hosszú távon őrzik: mivel anyagukban, és nem felületükön színezettek, még a nem rendeltetésszerű használatból eredő, esetleges sérülések helyén sem keletkezik színelváltozás.

A WPC teraszburkolat fő jellemzői

  • Tartós és időtálló: gyártási, technológiai jellemzői miatt a WPC teraszburkolatok ellenállnak az időjárás hatásainak, legyen az akár a forró napfény, akár tetemes mennyiségű csapadék; nem következik be korhadás ezek hatására.
  • Használata akár mezítláb is biztonságos: mivel egyáltalán nem szálkásodik, a fával ellentétben, a WPC remek megoldás például medencék mellé vagy akár napozóteraszokra is. Annál is inkább, hogy a WPC burkolatok felülete bordázott, így csúszásmentesek. Arra érdemes mindössze figyelmet fordítani, hogy tűző napsütés esetén papucs vagy cipő használata szükséges lehet, hiszen nagy hőségben a WPC anyagok is felhevülnek, mint szinte bármilyen más burkolat.
  • Könnyen megmunkálható: összetételének és gyártásfolyamatának köszönhetően, a WPC teraszburkolatok anyaga rendkívül könnyen megmunkálható akár hagyományos faipari szerszámokkal, például körfűrésszel is.
  • Anyagában, nem pedig felületén színezett a legtöbb WPC burkolat. Fontos azonban megjegyezni, hogy a benne található, természetes faanyag és a gyártástechnológia együttes hatására az első hónapokban sok WPC 10-20%-ot világosodik, és ezt követően nyeri el végsőnek tekintett árnyalatát, mely színhez képest az évről évre esetleg bekövetkező változás már szabad szemmel nem látható. 
  • Környezettudatos döntés: amellett, hogy természetkárosító felületkezelést nem igényelnek, a kompozit teraszburkolatok ipari célból termesztett fából vagy bútoripari nyesedékből készülnek. Nem járnak tehát sem esőerdők, sem más fák pusztításával. A műanyagtartalmat pedig a legtöbb esetben újrahasznosított polietilén vagy polipropilén adja, amely szintén környezetbarát megoldásnak tekinthető, az pedig már csak ráadás, hogy az elhasznált kompozit burkolatokból újabb kompozit burkolatok lesznek. Újrahasznosításuk tehát biztosított.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!