Árkalkulátor

UPM kompozit teraszburkolat-rendszer

Általános jellemzők

A kompozit teraszburkolatokat - és emellett más kültéri felhasználású kompozit anyagokat is - gyártó finn UPM szerteágazó tevékenységgel rendelkező cégcsoport. Az UPM kompozit teraszburkolat a WPC anyagoknál megszokott legalább 50% farost helyett a világhírű UPM cimke és papírgyár hulladékanyagait tartalmazza, azaz az anyag fa tartalmát a gyártás során korábban már feldolgozott fával biztosítják. A társaság sikereinek köszönhetően világcéggé nőtte ki magát, így az UPM kompozit termékek gyártása immár Németországban történik, a termékfejlesztésben azonban az Egyesült Államokban dolgozó szakemberek is részt vesznek.

A WPC Centrum kínálatában az UPM ProfiDeck kompozit teraszburkolat-rendszere található meg, mely az UPM legnagyobb múltra visszatekintő teraszburkolat típusa.

Az UPM kompozit teraszburkolat-rendszer elemei

E kompozit teraszburkolat-rendszer egyik nagy előnye, hogy a mikro- és makrobarázdált oldalával egyaránt alkalmazható járólap mellett szintén mindkét oldalával alkalmazható, egységesen mikrobarázdált kialakítású lépcsőprofillal is rendelkezik, mellyel masszív és esztétikus lépcsők kialakítása és a teraszok lezárása egyaránt lehetséges.

A kifejezetten robusztus kompozit alapidomhoz a járólapok színazonos T-kapoccsal rögzíthetők.

A teraszburkolatok szélének akár egyéni ívelt zárására egyenes profilú oldaltakaró alkalmazható.

Az UPM kompozit teraszburkolat esztétikai tulajdonságai

Az UPM kompozit teraszburkolati összetevők felületi megmunkálás nélküliek, szembemenve az iparági gyakorlattal, mely az esztétikusabb megjelenés és a jobb csúszásállóság érdekében a gyártás egyik utolsó fázisaként csiszolással és/vagy kefézéssel érdesíti a látható felületeket. Az UPM újításának valóban nagy előnye, hogy e felületi megmunkálás elmaradása eredményeképpen az anyag pórusai nincsenek megnyitva, ezáltal azok egyáltalán nem nedvszívóak, melynek eredménye az, hogy a teraszburkolatról akár a zsíros vagy olajos szennyeződések is nyomtalanul eltávolíthatóak. Ez azonban azt is jelenti, hogy a teraszburkolat-rendszer minden kompozit alapanyagú eleme sokak által nagyon műanyag hatásúnak tartott.

Előnyös azonban, hogy a kompozit szálanyagok és a rögzítő T-kapocs egyaránt elérhető minden színben. A WPC Centrum kínálatában az öt legnépszerűbb szín, köztük többféle szürke, barna és a napos bézs is megtalálható.

Az L alakú lépcsőprofil ugyan csak mikrobarázdált felülettel került forgalomba, de pozitív és negatív lépcsőélként egyaránt alkalmazható, ezáltal a rendszer típusnevéhez hűen valóban professzionális teraszok alakíthatóak ki.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!