Árkalkulátor

WPC tisztítása

A fa-műanyag kompozit alapanyagból készült teraszburkolatok és kerítéselemek nem igényelnek külön felületkezelést.

A WPC teraszburkolatok tisztításához nincs szükség szaktudásra, illetve drága tisztítószerek alkalmazására. Ha szeretnénk tisztává varázsolni a teraszunkat vagy kerítésünket, többféle megoldásra nyílik lehetőség. Ezek közül az egyik és talán leghatékonyabb eszköz a magasnyomású mosó használata. A legjobb eredmény elérése érdekében ezzel egyidejűleg egy kemény szálú partvis és szappanos víz is segítségünkre lehet. A magasnyomású mosók esetében fontos, hogy 100 barnál magasabb nyomást ne alkalmazzunk, illetve kerüljük a merőleges vízsugárral történő tisztítást, mert az nyomot hagyhat a burkolaton.

Amennyiben ilyen készülék nem áll rendelkezésre, aggodalomra semmi ok. Bármilyen univerzális tisztítószerrel alkalmazott felmosás megfelelő a tisztántartáshoz. Javasolt minden új vegyszer alkalmazása előtt a burkolat egy kevésbé látható részén próbatisztítást végezni.

A burkolat időnkénti lemosása még akkor is javasolt, ha az tisztának tűnik. Ugyanis a porlerakódások idővel felhalmozódhatnak a felületen, amit szappanos meleg vízzel és erős szálú sörtekefével lehet hatékonyan eltávolítani. Ezt követően a szermaradványokat bő vízsugárral érdemes leöblíteni vagy magasnyomású mosóval célszerű letisztítani.

Télen, csúszásmentesítés szempontjából a sózás kerülendő, mert az megmarhatja a burkolat felületét.

A telepítést követően javasolt a teraszburkolatok és kerítéselemek magasnyomású mosóval vagy slaggal történő alapos lemosása. Erre azért van szükség, mert a gyártás során keletkező por megülhet a mélyedésekben, ami egy esőzés során foltokat eredményezhet a WPC elemeken, ahogyan felázik, majd visszatelepszik.

Azonnali tisztítást igénylő foltok

Akadnak olyan szennyeződések, amelyek hatékonyan csak azonnali tisztítással távolíthatók el a felületről.

  • Rozsda okozta foltok: tisztítószerrel vagy fehérítővel kezelendők.
  • Kréta firkák: a fehér kréta szappanos forró vízzel eltávolítható, a színes krétanyomok esetén csiszolásra van szükség.
  • Gyümölcs, üdítőital, bor vagy egyéb folyadék okozta foltok: tisztítószer és fehérítő forró vizes keverékével eltávolítható.
  • Festékek, lakkok és piszkos tárgyak okozta szennyeződések: savas kémhatású tisztítószerrel történő átdörzsölést követően negyedóra után letörölhetők.

Mechanikai tisztítást igénylő foltok

A mindennapi használat során óhatatlanul előfordul, hogy apróbb felületi sérülések, karcolások, esetleg olaj- vagy égési foltok keletkeznek a teraszburkolaton. Ezek eltüntetése a legegyszerűbben finom szemcséjű csiszolópapírral lehetséges, az erőteljes túlcsiszolást azonban kerülni kell. Megfelelő portalanítás után szappanos vagy mosószeres meleg vízzel kell átmosni a javított részt. Arra azonban ügyelni kell, hogy minden mechanikai beavatkozás minimális színelváltozást eredményez. A csiszolás helyén ilyenkor a WPC burkolat újkori, sötétebb színe lesz látható és időre van szükség, hogy újra kialakuljon a végleges szín.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a XI. kerületben:
1119 Budapest, Andor u. 37.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Kérjen visszahívást!

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!
Kérjük írja be a nevét!
Kérjük adja meg telefonszámát!