Az ideális WPC burkolat kiválasztása

Egészen más mértékű igénybevételnek van kitéve egy irodaház vagy pláza bejáratánál elhelyezett WPC burkolat, mint egy hotelszoba erkélyén vagy lakásban telepített. Természetesen az extra terhelést is hosszú időn át jól bíró anyagok drágábbak, de a szükségesnél gyengébb burkolat választása esetén a teljes beruházást tesszük kockára.

A nagy igénybevételnek kitett helyekre - az egyes termékek gyári ajánlásain túl - a következő szempontokat érdemes figyelembe venni.

Teraszburkolat peremkialakítása: a legkényesebb pont minden WPC terasz esetén a perem, mely ráeső tárgy, közvetlenül a burkolat legszélén jelentkező nagy nyomás esetén letörhet. E szempontból az ARD Smart&Strong Series burkolat a legjobb, hiszen peremkialakítása a lehető legerősebb, melyért a fejlesztők nem kevesebbet áldoztak fel, mint hogy e burkolat csak egyoldalasan telepíthető, masszív peremkialakítása miatt a klipszekkel csak az alsó perem szorítható le. Hagyományos peremkialakítás esetén a minél vastagabb, lehetőleg befelé vastagodó peremek előnyösebbek, így e szempontból még az ARD Unlimited Edition és a MyWPC Provence is jobb a többi burkolattípusnál.

Tömör kialakítás vagy robusztus profilkialakítás: a tömör burkolatok biztosan nem tudnak beszakadni, így a Rehau Relazzo Coro / Calmo, valamint a TimberTech TwinFinish elsőrangúak e tekintetben (a Rehau Puro Solid és a MyWPC Provence tömör járófelületek kiegészítő termékek, így azokat itt nem említjük). A tömör burkolatokat is megszégyenítő törésteszttel rendelkezik azonban az ARD Smart&Strong Series, köszönhetően rendkívül vastag bordáinak és egyedülálló, kettős boltíves bordaszerkezetének.

Anyagminőség, kopásállóság: tesztek nélkül nehezen megállapítható az egyes termékek ezirányú tulajdonságai. A BO Pro-Line, mint BPC, azaz bambusz-műanyag kompozit a fa-műanyag kompozitoknál valamivel puhább, így kisebb kopásállóságú. Az ARD termékek LT+ formulája nemcsak élettartamnövelő adalékanyag, hanem komplex értelemben is magasabb anyagminőséget takar, ez az ARD burkolatok kiváló töréstesztjeinek másik titka.

Mindezek alapján a legnagyobb igénybevételnek kitett helyekre elsősorban az ARD Smart&Strong Series rendszert, valamint a Rehau Coro / Calmo burkolatokat ajánljuk. A BO Pro-Line teraszburkolatot kizárólag lakossági felhasználásra ajánljuk, arra azonban nyugodt szívvel, mivel élettartama lakossági körben megszokott igénybevétel esetén akár több évtized is lehet.

LÁTOGASSON EL BEMUTATÓTERMÜNKBE

WPC bemutatóterem a Lurdy Házban:
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. fszt 71.

Ajánlatkérés teraszburkolatokra

WPC ajánlatkérés

Adja meg a WPC-vel burkolni kívánt felület méretét, a fogadófelület típusát és kérje személyre szabott árkalkulációnkat WPC teraszburkolatra.

Visszahívjuk!

Kérdés esetén keressen minket a +36 1 445-2827 telefonszámon vagy kérje visszahívásunkat a fenti űrlap kitöltésével.